Kulturni dan v Ljubljani

V ponedeljek, 30.1., smo se učenci višjih razredov odpeljali v Ljubljano na ogled operne predstave Engelberta Humperdincka »Janko in Metka«. Z nami je šla tudi predstavnica pokroviteljskega odbora Krke gospa Milica Jakopin.

V Cankarjevem domu smo v pritličju najprej pomalicali, nato pa poiskali Kosovelovo dvorano in se udobno posedli. Ko so se luči ugasnile, smo bili polni pričakovanja. Pevci so nas kar malo presenetili, saj niso peli samo na odru, ampak so hodili po dvorani, tako da smo jih dobro slišali. Čarovnica je bila zelo glasna in strašna, vendar sta jo Janko in Metka seveda premagala.

Po koncu predstave je sledil še ogled Cankarjevega doma. Prijazna vodiča sta nam razkazala Gallusovo dvorano, ki ima kar dva balkona in mogočne orgle. Ta dvorana je največja v Cankarjevem domu, sprejme lahko več kot 1500 ljudi, v njej so tudi državne proslave.

Po končanem ogledu smo šli do avtobusa in se odpeljali proti Novemu mestu. Imeli smo se lepo, na avtobusu smo se zabavali in pogovarjali, nekateri pa so tudi zaspali.

Hvala predstavnikom Krke d.d., ki so nam omogočili lep izlet in obisk operne predstave!

                                                                                                                              Učenci 8. razreda

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2011 - 2012, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.