KRKIN IZLET V VOLČJI POTOK

V sredo, 8. maja 2017, smo učenci in učitelji posebnega programa vzgoje in izobraževanja odšli v Arboretum Volčji Potok. Na izlet so nas popeljali naši prijatelji iz tovarne zdravil Krka, ki so naši dolgoletni pokrovitelji.

Zjutraj smo se zbrali v šoli in se zatem z avtobusom in veliko mero dobre volje ter pričakovanj odpeljali proti Volčjemu Potoku. Med vožnjo smo si ogledali kraje, mimo katerih smo se peljali. Pogovorili smo se tudi o tem, kaj je arboretum in kaj si bomo v njem ogledali. Arboretum Volčji Potok je edini samostojen arboretum v Sloveniji. V njem uspeva približno 3.500 vrst  iglavcev in listavcev, trajnic ter samoniklih zelnatih rastlin.

Po debeli uri vožnje smo prispeli do našega cilja. Najprej smo pojedli malico, zatem pa smo si kupili vstopnice, ki nam jih je podarila naša pokroviteljica Krka. Nato smo si ogledali park. Ne le, da smo videli drevesa in različne vrste cvetlic ter grmičkov, srečali smo tudi morske kite. Ne žive, pač pa v njihovi naravni velikosti. Kako majhni smo bili, ko smo se fotografirali poleg njih. Pot smo nadaljevali v Deželo pravljičnih junakov. Srečali smo Volka in sedem kozličkov, šli smo mimo Slaščičarne pri Čarovnici, srečali smo Tri pujske, Ostržka in še veliko drugih. Zatem so nas zapeljali živo pisani metulji in majceni ter gromozansko veliki kaktusi. Šli smo tudi mimo dinozavrov.

Po daljšem sprehodu smo si privoščili še sladoled in kavico. Čas je izredno hitro tekel in že smo se popeljali proti Gostilni Repnik v Vrhpolju pri Kamniku. Po obilnem in slastnem kosilu je sledil povratek proti šoli. Pot do šole je minila res hitro, saj smo obnovili naše znanje in bili za znanje vsi lepo nagrajeni. Krka, tovarna zdravil, nam je poklonila kape. Ob slovesu smo se drug drugemu zahvalili, tudi vozniku, ki nas je varno vozil. Prijetno utrujeni pa smo že snovali načrte za naše snidenje v naslednjem šolskem letu.

Še enkrat se iskreno zahvaljujemo našim prijateljem in pokroviteljem tovarni zdravil Krka za prelep izlet in veliko mero lepih vtisov in spominov ter vsega, česar smo bili deležni.

                                                      Sestavila in zapisala: Nataša Jakše

                                                    Fotografija: Mateja Oštir

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.