PROJEKTNI TEDEN IGRIVO UČENJE – 1. DAN

Kljub črnim oblakom, ki so plašili celo dopoldne, smo se po pouku vsi veseli zbrali v likovni učilnici. Komaj smo že čakali začetek novega projektnega tedna Igrivo učenje. Kot je že v navadi, smo najprej ponovili pravila, nato pa z zanimanjem poslušali, kaj so za nas tokrat pripravile učiteljice Ksenija, Barbara in Gabi. Kar začudili smo se, ko so nam predstavile igre, ki jih bomo tekom tedna naredili s skupnimi močmi.

Razdelili smo se v dve skupini ter se lotili dela. Prva skupina je v likovni učilnici začela z izdelovanjem figur za igro Človek ne jezi se na prostem. Pri delu so uporabili odpadni časopisni papir, plastenke, lepilo in vodo. Pridružili so se jim še prijatelji, ki so preko projekta Center za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in njihovim družinam vključeni v delavnice, ki jih vodi učiteljica Jasna. Resnično so nam bili v veliko pomoč.

Druga skupina pa se je na delo odpravila na teraso posebnega programa, kjer smo najprej naredili načrt. Odločili smo se, da bomo prvi dan na tla narisali dve igri: Človek ne jezi se in Ogledalo. Najprej smo s kredo zarisali vse potrebne kroge in črte, šele nato je sledilo barvanje. Pri izbiranju barv smo ugotovili, da imamo zaradi naših prijateljev s CGP-ja, ki so nam z velikim veseljem podarili prave barve za beton, možnost izbirati med različnimi barvami. S tem so nam omogočili, da bodo naše igre res živahne in tako tudi bolj privlačne za učence. Uspelo nam je dokončati obe igri in se ne ozirati na kakšen črn oblak na nebu.

Utrinke s prvega dne si oglejte v galeriji.

Našim prijateljem pa iskrena hvala za vso pomoč!

 

Zapisala Gabriela Maček

(Skupno 211 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.

One Response to PROJEKTNI TEDEN IGRIVO UČENJE – 1. DAN

  1. Avatar Alenka Hlep says:

    Čudoviti ste! <3 Komaj čakam nove fotografije.

Komentiranje zaprto.