BRANJE NE POZNA MEJA 2021/2022

Že četrto leto zapored smo se pridružili mednarodnemu projektu Branje ne pozna meja in letos spoznavali hrvaškega pisatelja Zvonimirja Baloga. Sodelovali so učenci 9. razreda, ter učenci 3., 4. in 5. stopnje posebnega programa. V vseh razredih sem predstavila projekt, partnersko šolo OŠ Pećine z Rijeke in izbranega hrvaškega pisatelja. Učenci 9. razreda so se odločili za branje knjige Bonton. Poleg branja smo se veliko tudi pogovarjali o lepem vedenju in ob koncu šolskega leta smo pravi mojstri olike. Učenci 3. st. posebnega programa so z razredničarko uglasbili nekaj Balogovih pesmi in se zabavali ob branju knjige Dežela smejalka. Pripravili so tudi dramsko uprizoritev zgodbe Pozabljiva hruška. Učenci 4./5. st. posebnega programa pa so brali knjigo Jaz, osel in jo ilustrirali.

Prijatelji z Rijeke so brali knjigo Ele Peroci Muca copatarica. Zapis njihovih dejavnosti si lahko preberete na spletni strani.

http://os-pecine-ri.skole.hr/?news_hk=1&news_id=1551&mshow=290#mod_news

V naslednjem letu si želimo nadaljnjega sodelovanja in spoznavanja hrvaških avtorjev, saj tako širimo naša obzorja in znamo ceniti tudi druge umetnike.

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2021 - 2022, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.