POLICIST LEON NAM SVETUJE O VARNOSTI

V petek, 8. 3. 2024, so se učenci od 5. do 9. razreda znova razveselili obiska policista Leona. Vedno, ko našo šolo obišče, se učenci in spremljevalni učitelji česa novega naučimo.

Tema tokratne delavnice je bila varnost. Preko slikovnega gradiva, raznih poučnih zgodb in pravih vprašanj je g. Piberčnik učence podučil o varnosti na internetu, zlasti pri plačevanju preko spleta. Pogovor je stekel tudi o varnosti podatkov, ki so na telefonu, zato je zelo pomembno, da telefon čuvamo in ga zaščitimo, da ga ne more vsakdo pregledati. Skrbno moramo čuvati tudi bančne kartice ter paziti, da jih kje ne odložimo brez nadzora, neznancem ne smemo zaupati našo PIN kodo za bančno kartico in te kode ne smemo imeti zapisane poleg kartice. Vse to goljufi znajo izkoristiti in nas oškodovati.  

Ob koncu smo se dotaknili tudi varnosti doma. Učenci so s pomočjo spretnih vprašanj g. policista ugotovili, da neznancem ne smejo odpirati vrat. Če ne vedo, kdo je pred vrati, uporabijo kukalo ali pa pokukajo skozi okno. Če pa se slučajno zgodi, da pridejo domov in odkrijejo, da so vrata ali okna poškodovana (ali pa predmeti razmetani po stanovanju), ne smejo vstopiti, ampak poklicati policiste na številko 113 ter poročati o dogodku.

Hvala vam, g. Piberčnik, za še eno poučno delavnico!

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.