ŠOLA V NARAVI CŠOD RADENCI – 2. dan

Za nami je dokaj deževen dan, a kljub temu smo bili ves čas aktivni. Po zajtrku smo v roke prijeli lok in puščice ter se preizkusili v lokostrelstvu. Medtem, ko je ena skupina preizkušala svoje spretnosti z lokom, se je druga razgibala na igrišču oz. v igri namiznega tenisa. Nato sta se skupini zamenjali.

Danes smo dokončali belokranjske pisanice in jih pripravili za varno pot domov. Sledila je delavnica z naslovom Zdravje iz narave. Učenci so spoznali zdravilne rastline, jih otipali, povohali, spoznali, za kaj vse jih lahko uporabljamo. Sami so si pripravili zeliščni čaj ter zeliščne namaze, ki smo jih pripravili z domačo skuto, sirom, jogurtom, medom ter zelišči iz vrta. Na koncu smo namaze tudi preizkusili, ocenili, kateri je najboljši ter se odžejali s čajem. Polni zdravja smo končali delavnico 😊.

Po kosilu smo postali peki in spekli pravo belokranjsko pogačo. Med njeno pripravo nam je učiteljica Nataša na zanimiv, poučen, predvsem pa praktičen način dokazala, da glive kvasovke ne marajo soli ter da res izločajo ogljikov dioksid, saj je s plinom v plastenki s kvasovkami ugasnila svečo! Omenjene glive smo lahko opazovali tudi z mikroskopom.

Po večerji se je tudi vreme izboljšalo, tako da smo se lahko odpravili na nočni pohod ob Kolpi. Ker nam je ostalo še nekaj energije, smo odigrali še igro med dvema ognjema. Preden smo se odpravili v sobe na nočni počitek, nam je učiteljica Nataša predstavila šolsko shemo – kako obravnavajo zavrženo hrano. Po vsakem obroku namreč zavržke stehtajo, ob petkih pa razglasijo rezultate – izračunajo, koliko gramov hrane zavrže en učenec. Kot smo videli, nam gre za enkrat odlično in potegujemo se za prvo mesto med šolami, ki so bile do sedaj vključene v ta projekt.

To je kratek povzetek današnjega dne, lahko bi še in še pisali, vendar moramo spat! Jutri se oglasimo po dveh zelooo zanimivih dejavnostih, ki sta …. a-a, vsega pa ne smemo povedati!

 

 

(Skupno 149 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2023 - 2024, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.